dinsdag, 10. juli 2007 - 16:19

Molenberg krijgt ontmoetingsplek voor jong en oud

Heerlen

In de Heerlense wijk Molenberg wordt een ontmoetingsplek gerealiseerd voor zowel jong als oud. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het “organiseren van contactpunten en activiteiten tussen jong en oud tot verbetering kan leiden en dat het beschikbaar hebben van kwalitatief goede speel- en ontmoetingsplekken wezenlijk daarbij is�.

De buurtorganisatie wil daarom samen met bewoners aan de Potgieterstraat een Jeu de Boulesbaan aanleggen, waar beide leeftijdsgroepen elkaar kunnen ontmoeten. Ook wil de buurt rondom de baan meerdere activiteiten organiseren. Hierbij wordt gedacht aan een openingsfeest, toernooien en een Jeu de Boulescompetitie. Jeu de Boules is een familiesport en omdat de baan openbaar is, kunnen alle bewoners van Molenberg hiervan profiteren.

Buurtbewoners zullen zelf zorgen voor het schoonhouden van de baan. De buurtorganisatie zorgt voor de financiering van het onderhoud. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten een bijdrage van € 9.500,- aan dit project te verlenen.
Provincie:
Tag(s):