zondag, 1. juli 2007 - 22:00

N34 gesloten tussen Gieten en Exloo

Gieten

Vanaf maandag 2 juli 2007 is de N34 tussen Gieten en Exloo gedurende 12 weken volledig afgesloten voor alle verkeer. Deze afsluiting is onderdeel van grootscheepse wegwerkzaamheden die de provincie Drenthe uitvoert om de doorstroming op de N34 en de bereikbaarheid van de omliggende dorpen te verbeteren.

Tijdens deze eerste fase wordt het weggedeelte tussen Gieten en Ees verbreed naar 8.90 meter, opnieuw geasfalteerd en voorzien van nieuwe markering met de groene middenstrook. Bovendien worden aan de oostzijde de nieuwe op- en afritten bij Gieten, Gasselte en Borger alvast aangelegd.

Voor het verkeer staan omleidingsroutes aangegeven. Ook de routes en haltes van de buslijnen worden tijdelijk aangepast. De dorpen en de recreatieve attracties en campings aan de N34 blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Naar verwachting is de weg vanaf maandag 24 september weer open voor het verkeer.

Tegelijkertijd met de afsluiting van de N34 is ook de oude Baileybrug tussen het centrum van Borger en de wijk Daalkampen dicht. Hier komt een nieuwe, minder hoge betonnen brug.
Provincie:
Tag(s):