zondag, 7. oktober 2007 - 11:30

NAC Breda verslaat De Graafschap in matig duel

NAC Breda heeft in een uiterst matige wedstrijd met 1-0 gewonnen van De Graafschap. Beide ploegen speelden zeer ongeïnspireerd en in een laag tempo. Uiteindelijk bleek NAC Breda de minst slechte van de twee ploegen en sleepte de drie punten binnen door een vroeg doelpunt van Victor Sikora.

De wedstrijd begon aardig. In de eerste vijf minuten speelden de NAC-spelers fel en agressief, wat ook tot de voorsprong leidde. Ontsnapt aan buitenspel gaat Joonas Kolkka er aan de linkerkant van het veld vandoor. Met een goede voorzet bereikt de Fin de geheel vrijstaande Sikora, die met links de bal goed achter De Graafschap-doelman Jimmy van Fessem trapt en de thuisploeg op voorsprong zette.

Na de voorsprong liet NAC het spel aan De Graafschap over en zakte ver in. Dit deed de wedstrijd geen goed en het tempo ging omlaag. De Superboeren konden er weinig tegenoverstellen. Alleen Berry Powel kreeg een grote kans na een blunder van Jelle ten Rouwelaar. De NAC-doelman verwerkte een terugspeelbal niet goed en schoot de bal tegen Powel op. De spits van De Graafschap miste vervolgens de enorme mogelijkheid door de bal vijf meter van het doel tegen Ten Rouwelaar op te schieten in plaats van de 1-1 op het scorebord te zetten.

Vervolgens bleef het spelpeil ondermaats. De Graafschap had een aantal momenten in de wedstrijd de overhand en leek de overhand te krijgen, maar NAC herstelde zich dan goed en nam door het tempo laag te houden en de bal rond te spelen de wedstrijd weer in handen. De formatie van Ernie Brandts ging dan ook wandelend de rust in met een voorsprong.

NAC kwam het begin van de tweede helft weer goed uit de startblokken. De ploeg zette weer vroeg druk en probeerde De Graafschap vast te zetten. Maar dit duurde, net als de eerste helft, slechts vijf minuten. De wedstrijd nam weer in tempo en amusementswaarde af en beide ploegen deelden niet meer dan speldenprikjes toe in plaats van mokerslagen.

Vrij eenvoudig bleef NAC overeind, ook toen De Graafschap-trainer Jan de Jonge één op één ging spelen. Niklas Tarvarjärvi viel redelijk in en Leon Hese kreeg nog wel mogelijkheden, maar Ten Rouwelaar keerden de inzetten goed.

NAC-aanvaller Gertjan Tamerus krijgt als invaller voor Anthony Lurling nog een goede mogelijkheid op een persoonlijk succes, maar zijn schot met links van de rand zestien stuit op Van Fessem. De 1-0 blijkt uiteindelijk genoeg voor de overwinning, waardoor NAC Breda naar de vierde plek in de Eredivisie stijgt en De Graafschap naar plek acht laat dalen.