donderdag, 13. september 2007 - 23:21

Nieuwe rage: Mentos + Cola = fontein

Breda

In Amerika is het inmiddels al een enorme rage en Nederland volgt in een rap tempo met het maken van de colafonteinen met Mentos-snoepjes. Koop een fles cola, gooi er een paar Mentos-snoepjes in. Resultaat: (afhankelijk van de hoeveelheid snoepjes) een grote bruine spuitende fontein die wel meters hoog kan komen.

Op internet verschijnen steeds meer zelfgemaakte filmpjes van mensen die hun mooiste, maar vooral hoogste fontein laten zien. Het meest bekende filmpje dat circuleert is die van de Amerikanen Fritz Grobe en Stephen Voltz met 'The Extreme Diet Coke & Mentos Experiments'. In het filmpje laat het tweetal 200 liter cola spuiten op ongeveer 500 snoepjes.

Voor de fabrikanten is het ook ‘snoepen’ geblazen al die gratis aandacht. In de zakenkrant Wall Street Journal zegt een woordvoerder van het bedrijf Mentos ‘dat naar schatting 10 miljoen dollar aan gratis reclame is binnengehaald door de cola-met-Mentos-actie’.

Zaterdag heeft de fabrikant van Menthos, Van Melle, om 14.00 uur een heuse wedstrijd georganiseerd op het Kasteelplein in Breda. Dan zal geprobeerd worden om het wereldrecord van 504 bruisende flessen te verbeteren naar 800.

Voor de niet kenners: draai nooit de dop erop wanneer de snoepjes in de colafles zitten. Doe het vooral niet binnen, voor je het weet spuit het buine vocht tegen een lamp met alle gevolgen van dien.
Provincie:
Tag(s):