maandag, 17. september 2007 - 16:43

Nieuwe website Middelburgs Kamerkoor

Middelburg

Het Middelburgs Kamerkoor (MKK) heeft de start van het koorseizoen dit jaar laten samenvallen met de ingebruikname van een nieuwe website. Het koor beschikt al over een website sinds november 2003, maar deze heeft nu een drastische upgrade ondergaan. Zo is er nog meer informatie over het koor (foto’s, muziekfragmenten, repertoire) en de komende concerten te vinden.

Het eerste optreden van dit seizoen is op zaterdag 29 september in de Grote Kerk in Tholen, aanvang 20.15 uur. Het MKK verleent dan zijn medewerking aan een orgelconcert door Jan de Viet ter gelegenheid van “175 jaar Van Dam-orgel�.

Het programma bestaat uit drie delen: drie Psalmen van Schütz, Mendelssohn Bartholdy en Holmboe, drie Motetten van Julius Röntgen en drie werken van Schütz, Bruckner en Cornelius. Op de vernieuwde website staat meer informatie over het programma.

Het Middelburgs Kamerkoor, dat onder leiding staat van de in Gent wonende Britse dirigent en componist Andrew Wise, wil in verband met ambitieuze plannen voor de nabije toekomst (15 december kerstconcert in Middelburg, in april 2008 concerten in Veere, Gent, Brugge en Duinkerken en in september 2008 het festival “Musica Sacra� in Maastricht) nog flink groeien in ledenaantal. Het koor roept daarom - via de website - zangers in alle stemgroepen op vrijblijvend een repetitieavond bij te wonen. De wekelijkse repetitieavond in het Calvijn College aan de Kruitmolenlaan in Middelburg, is op dinsdag van 20.00-22.30 uur.

Naast nieuwe leden is het koor ook op zoek naar sponsors die het koor financieel willen ondersteunen èn naar liefhebbers van koormuziek die zich willen aanmelden als “Vriend van het Middelburgs Kamerkoor�. Voor deze laatste groep zijn er zelfs speciale pagina’s op de nieuwe website ingeruimd. Enkele andere voordelen hiervan zijn: korting op concerten, mogelijkheid tot bijwonen van een repetitie en twee keer per jaar een nieuwsbrief met actuele informatie over concerten.

De website van het Middelburgs Kamerkoor is bereikbaar via het internetadres: www.middelburgskamerkoor.nl
Provincie:
Tag(s):