zondag, 2. september 2007 - 23:01

Nonchalant FC Utrecht verspeelt twee punten

FC Utrecht heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht de deksel op de neus gekregen. De ploeg van Willem van Hanegem kwam met 2-0 voor tegen De Graafschap, maar speelde toch gelijk. Het alles of niets spelende De Graafschap kreeg daardoor loon na werken en vond in Donny de Groot zijn uitblinker met twee doelpunten.

De ploeg van Willem van Hanegem moest het in het begin van de wedstrijd stellen zonder de steun van de Bunnik-side. De harde kern van FC Utrecht betrad pas na enkele minuten de tribune uit protest tegen het beleid van de Raad van Commissarissen (RvC). De supporters verwijten de RvC dat deze geen geld uittrekken voor nieuwe spelers.

De afwezige supporters hebben in de tijd dat ze wegbleven niets gemist. FC Utrecht tegen De Graafschap begon rommelig, met veel fouten aan beide kanten. FC Utrecht kon slechts spaarzaam eruit komen via de snelle George en de Roemeense stylist Sanmartean, maar beide spelers haalden te weinig rendement uit hun acties.

De Graafschap beperkte zich verder tot het voetballen uit de organisatie. Via de counter probeerde de ploeg er vervolgens uit te komen en dit leidde tot twee kansen voor de gasten. De Graafschap-spits Berry Powel vergat echter zijn elftal op voorsprong te zetten in de Galgenwaard, tot twee maal toe kon Utrecht-doelman Vorm redding brengen. Vlak voor de rust was het Nelisse die definitief de ban brak. De doorgelopen Cornelisse speelde de bal prima breed op de spits. Die hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen, waardoor FC Utrecht met een voorsprong ging rusten.

FC Utrecht begon sterk na de theepauze en zette De Graafschap vroeg vast. Dit leidde al snel tot een kans voor Caluwé, maar de Belg schoot op de paal. In de 52e minuut was het wel raak. George kwam van de rechterkant naar binnen en haalde uit. De Graafschap-keeper Van Fessem bokste de bal voor de voeten van Nelisse die rustig het leer in het doel tikte: 2-0.

Na de 2-0 geloofde FC Utrecht het wel en liet de ploeg het spel aan De Graafschap over. De Doetinchemmers leken niet veel met de door FC Utrecht gecreëerde ruimte te doen, totdat Schuurman in de 77e minuut de in zijn geheel vrijstaande De Groot vond, die de bal prachtig achter keeper Vorm kopte. Vanaf dat moment ging De Graafschap alles of niets spelen, terwijl FC Utrecht nonchalant bleef voetballen. Twee minuten voor tijd mocht invaller Schöne aanleggen voor een vrije trap. De Deen plaatste de bal precies op het hoofd van de alweer vrijstaande De Groot die daarmee de gelijkmaker binnenkopte en de lakse houding van FC Utrecht afstrafte.

Invaller Rick Kruys hield bijna nog de drie punten in Utrecht, maar zijn kopbal in de blessuretijd viel op de paal. Hierdoor bleef het duel op 2-2 steken en wacht FC Utrecht nog steeds wachten op de eerste overwinning van het seizoen.