maandag, 22. oktober 2007 - 16:38

Onderzoek naar ernstige zedenzaak loopt

Den Helder

De politie is bezig met een onderzoek naar een ernstige zedenzaak in den Helder. Op donderdagavond 18 oktober heeft tussen 19.00 en 21.00 uur het zedenmisdrijf plaats gevonden. Dit gebeurde in een flatwoning aan de Meidoornstraat. Een 16-jarige meisje uit Den Helder werd slachtoffer van een 36-jarige man uit Den Helder.

De man is inmiddels aangehouden op vrijdagochtend 19 oktober en ingesloten op het politiebureau. Maandagochtend 22 oktober is hij voorgeleid aan de Rechter-commissaris die heeft besloten dat hij langer wordt vast gehouden.

Op twee momenten zijn er getuigen geweest die de man en het meisje, of alleen het meisje, kunnen hebben gezien. Het gaat om het moment dat het slachtoffer een voorwerp vanaf het balkon aan de achterzijde van de flat gooide, in de richting van de huizen aan de Azaleastraat. Op dat moment stond een man met een hond op het grasveld tussen de flats aan de Meidoornstraat en de woningen aan de Azaleastraat.

Het slachtoffer en de verdachte verlieten tussen 20.30 en 21.00 uur de portiek van de flat. Op dat moment liepen er twee mensen voorbij. Het slachtoffer probeerde de aandacht van deze mensen te trekken. De politie is op dit moment druk bezig met het onderzoek en zoekt daarbij ook naar getuigen.
Provincie:
Tag(s):