dinsdag, 3. juli 2007 - 13:03

Oorlogsschepen bij Vlootschouw

Vlissingen

De Vlootschouw tijdens de Zeeuwse Marine dagen belooft een bijzonder evenement te worden. Circa 13 schepen van de Koninklijke Marine en verschillende buitenlandse eenheden flaneren 6 juli langs de boulevard van Vlissingen.

De vlootschouw wordt afgenomen door Commandant der Zeestrijdkrachten vice-admiraal Kelder, samen met mevrouw Balkenende en staatssecretaris van Defensie Van der Knaap.

De vlootschouw in het kader van de herdenking van 400 jaar Michiel de Ruyter toont marineschepen zoals de Landing Platform Docks Hr. Ms. Rotterdam en Johan de Witt. Uiteraard ontbreekt het, naar de zeeheld vernoemde, Luchtverdedigings-en Commandofregat Hr. Ms. De Ruyter niet.

Het buitenland is vertegenwoordigd met onder meer de Belgische fregatten Leopold I, Westdiep en de mijnenjager Aster. Ook het in Vlissingen gebouwde schip voor Indonesië, KRI Diponegoro toont zich. Verder geven de Britse, Russische, Amerikaanse, Portugese en Letse marine acte de présence.

Naast de vlootschouw worden tijdens de Zeeuwse Marine dagen amfibische demonstraties gegeven, en vinden paradroppings, vliegdemo’s en reddingsacties plaats.

Staatssecretaris Cees van der Knaap neemt vrijdag 6 juli samen met mr. dr. Bianca Balkenende, echtgenote van de minister-president, en Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Jan Willem Kelder een Vlootschouw af voor de rede van Vlissingen.
Provincie:
Tag(s):