vrijdag, 23. november 2007 - 22:47

Open brief aan leerlingen en ouders over scholierenacties

Ede

Vrijdag hielden leerlingen van de drie Edese VO scholen: Pallas Athene College, Marnix College en Het Streek een spontane scholierenactie.Daarbij zijn leerlingen dwars door de stad opgetrokken naar het gemeentehuis. De burgemeester heeft een delegatie van de leerlingen ontvangen en hun klachten aangehoord.

De drie scholen hebben voorzover mogelijk alles in het werk gesteld om de veiligheid van de leerlingen en de omgeving te waarborgen.In de loop van de ochtend zijn echter tijdens deze actie diverse vernielingen aangericht, zijn mensen bedreigd en mishandeld en zijn er winkels bestolen.

De VO scholen nemen nadrukkelijk afstand van de manier waarop een aantal leerlingen zich heeft misdragen. Op vrijdagmiddag 23 november hebben de directies van de VO scholen gesproken met de Politie Gelderland Midden. Daarbij is duidelijk geworden dat de politie de leerlingen die strafbare feiten hebben gepleegd zal vervolgen. De politie heeft duidelijk gemaakt dat de aansprakelijkheid voor eventuele schade niet bij de scholen ligt, maar bij de betrokken leerling en dus zijn of haar ouders.

Op maandagochtend 26 november zullen de drie Edese VO-scholen in hun lessen aandacht aan de gebeurtenissen van vrijdag besteden.

De VO scholen rekenen er op dat ook ouders de verantwoordelijkheid zullen nemen om hierover met hun kind in gesprek te gaan en ze voor nu en voor de toekomst op de consequenties van een dergelijke manier van actie voeren te wijzen.
Provincie:
Tag(s):