woensdag, 24. oktober 2007 - 15:46

Opnieuw scholier gewond na steekpartij in Amsterdam

Amsterdam

Om kwart over drie woensdagmiddag is een 15-jarige scholier ernstig gewond geraakt bij een steekpartij door een medeleerling. Dit maakt een woordvoerder van de politie bekend.

Het steekincident gebeurde op een bushalte nabij de Open Schoolgemeenschap Bijlmer gelegen aan de Gulden Kruis in Amsterdam Zuid-oost. Volgens een woordvoerder van de politie zouden drie jongens allen in de leeftijd van 15 jaar, waaronder het slachtoffer, eerder op de dag ruzie hebben gekregen in het gymlokaal van het scholencomplex.

Na schooltijd werd de ruzie voortgezet bij de bushalte. Eén van de jongens schopte in op het slachtoffer. De tweede trok een mes en stak het slachtoffer meerdere malen. De gewonde jongen is teruggestrompeld naar school waar hij werd opgevangen.

Een woordvoerder van de politie laat in een reactie weten dat de scholier nog aanspreekbaar was. Een traumahelikopter was eveneens ter plaatse. Met een ambulance is hij overgebracht naar een ziekenhuis. De daders waren bij de politie bekend en zijn in de loop van de avond aangehouden.

Steekpartij Amsterdam-West
Op 11 oktober werd een 16-jarige leerling van het een ROC in Amsterdam-West op het schoolplein doodgestoken door een 14-jarige medeleerling. Het tweetal had ruzie gekregen over het gooien van een pen.
Provincie:
Tag(s):