maandag, 29. oktober 2007 - 19:38

Opschudding rondom gifgassen in containers

Moerdijk

Na de opschudding en de onrust die kortgeleden ontstond over het ontsnappen van gevaarlijke gassen enige jaren terug op het Shell terrein, kon heel Nederland gisteravond in Nova zien en horen hoe er op het industrieterrein Moerdijk omgegaan wordt met de aanwezigheid van gifgassen in containers. De lokale SP fractie reageerde met grote verbijstering op het feit daar daar helemaal niet gecontroleerd wordt.

In de uitzending van Nova was te zien hoe er wordt omgesprongen met die gevaarlijke containers. Vooral Chinese bevrachters laten hun ladingen doorsturen vanuit Rotterdam naar Moerdijk omdat hier bijna nooit wordt gecontroleerd op gifgassen in containers.

Deze gegaste containers moeten volgens de voorschriften geopend worden door deskundigen met gasmaskers, die daarna direct meten of en welke gifgassen er inzitten. Daarna moeten die containers een aantal dagen uitluchten en mogen pas na een nieuwe meting en officiële vrijgave worden gelost.

De Sp vraagt de raadsleden dan ook om het college op te dragen binnen zeer korte tijd - uiterlijk 1 december 2007 - met maatregelen te komen om aan deze levensgevaarlijke handelingen een einde te maken.
Provincie:
Tag(s):