donderdag, 1. november 2007 - 8:20

Podium-expositie Grandcafé Tramhalte

Maastricht

Het landschap is voor Peter Cox steeds het belangrijkste uitgangspunt voor zijn schilderijen. Als motief neemt hij voorbeelden uit de natuur - zoals bergketens, kloven, hellingen, wouden en sporen van menselijke aanwezigheid – die hij door middel van kleuren, tekens en vormen in een bepaalde ritmiek van persoonlijk commentaar voorziet.

Het resultaat is een innerlijk landschap dat vooral in zijn schilderijen naar abstractie neigt.

Zelf formuleert hij het als volgt: “Wat ik in de natuur waarneem moet wel een bepaalde spanning hebben en in het atelier moet de herinnering aan het beeld eenzelfde soort emotie oproepen, voor ik eraan begin.�

In zijn recente werk geeft hij indrukken weer die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen in Australië, Sumatra, Marokko en China. De schilderijen uit de serie ‘Lichtval’ tonen de veelzijdigheid van lichtvlekken in een landschap, waarbij de helderheid van de kleuren, de plaatsing van de kleurvelden en de transparantie of verzadiging van de verf een belangrijke rol spelen. Ondanks de abstracte kenmerken is de oorsprong van het beeld steeds voelbaar.

Werken werden aangekocht door bedrijven en instellingen zoals:
AZM Maastricht, DSM Chemicals Heerlen en Urmond, Enci Maastricht, Woonpunt Maastricht, Gemeentehuis St. Odiliënberg, Universiteit Maastricht, CBK Leiden en CBK Assen.

Voor meer informatie over Peter Cox: www.pmgcox.nl

Podium-expositie Grandcafé Tramhalte
25 oktober tot 4 december 2007, Cannerplein 1, Maastricht. Dinsdag en woensdag gesloten. Maandag Jazz Club sessie,
Provincie:
Tag(s):