dinsdag, 4. september 2007 - 11:12

Poederbrief Denekamp blijkt onschuldige stof te bevatten

Denekamp

In de Twentse gemeente Dinkelland is dinsdagmorgen rond 09.15 een poederbrief ontdekt in het gemeentehuis in Denekamp. Een medwerker van de postkamer opende het poststuk en trof hierin poeder aan, aldus de burgemeester Willeme. Geheel volgens protocol heeft de medewerker de brief in een afgesloten plasticzak gedaan en de hulpdiensten ingeschakeld.

Willeme: 'Wij hebben als gemeente direct het Antraxprotocol inwerking gesteld. Rond 11.15 uur is besloten om de brief op te laten halen en te laten onderzoeken'. Dit zal nog enige tijd inbeslag nemen omdat de brandweer beschermende maatregelen moet nemen.

Over de inhoud van de brief wil Willeme niets kwijt. 'In overleg met de politie hebben wij besloten geen mededelingen te doen over de inhoud van de brief. Naast het poeder zat er een brief(je) in waaruit wij vermoedelijk genoeg aanwijzingen kunnen halen wie de afzender van de brief is'

Na onderzoek van een deskundige van de politie Twente, is vastgesteld dat de brief geen gevaarlijke stof bevat. Er volgt een onderzoek naar de precieze inhoud van de brief. Tevens is een onderzoek gestart om de afzender te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):