zondag, 24. juni 2007 - 23:05

Politie lost fietsendiefstallen op

Roermond

De politie heeft samen met Stadstoezicht afgelopen vrijdag meerdere personen aangehouden in verband met fietsendiefstallen. Het gaat in totaal om vijf personen waarvan drie mannen in de leeftijd van 35, 28 en 30 jaar uit Roermond, een 21 jarige vrouw uit Roermond en een 47-jarige man uit Roggel.

De afgelopen maanden, van april tot juni, vonden er vele fietsendiefstallen plaats in Roermond. Hierop besloot de politie Roerstreek samen met Stadstoezicht van de gemeente Roermond een onderzoek op te stellen naar deze diefstallen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat zowel op de Parmentierstraat als op de Van den Boschstraat veel vermoedelijk gestolen fietsen worden aangeboden en verkocht. Besloten werd om hier te gaan posten wat leidde tot de aanhoudingen van afgelopen vrijdag.

De man uit Roggel en de vrouw zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De overige drie zitten nog vast in verband met het onderzoek. Zij hebben inmiddels hun betrokkenheid bij diverse fietsendiefstallen bekend. De politie verwacht dat met de aanhouding van deze groep vele fietsendiefstallen opgelost gaan worden. Vooralsnog heeft de politie 9 fietsen in beslaggenomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Verder sluit de politie meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):