vrijdag, 12. oktober 2007 - 23:04

Privatisering Schiphol gaat niet door

Schiphol

Minister Bos heeft vrijdag 12 oktober laten weten dat de luchthaven Schiphol honderd procent in publieke handen moet blijven. Het kabinet zou volgens het regeerakkoord kijken naar mogelijkheden om een deel van de aandelen in Schiphol te verkopen. Nu ziet het kabinet daar toch vanaf. Aandelenverkoop zou volgens de Minister van Financiën weinig voordelen opleveren voor het publieke belang.

Bos liet weten dat er een aantal belangrijke ontwikkelingen gaande zijn omtrent de groei van de luchthaven en de gespannen sfeer waarin de luchthaven verkeert omtrent de omwonenden en het milieu. De directie van Schiphol wil juist graag privatiseren om de concurrentie met luchthavens beter aan te kunnen maar de luchtvaartmaatschappijen zijn altijd tegen de plannen geweest.

Tijdens de vorige kabinetsperiode was de privatisering van Schiphol een streven. Nu heeft het Rijk nog driekwart van de aandelen en Amsterdam ruim twintig procent. De Amsterdamse wethouder Asscher heeft zich steeds verzet tegen de plannen.
Provincie:
Tag(s):