maandag, 23. juli 2007 - 11:31

Problemen omtrent Davids en Urzaiz

Ajax gaat op zoek naar een vervanger voor Edgar Davids. De middenvelder brak zaterdag zijn scheenbeen in het oefenduel tegen Go Ahead Eagles en is zeker drie maanden uit de roulatie.

"Een dikke streep door de rekening. Edgar is niet alleen een heel goede voetballer, ook een grote persoonlijkheid. En die is bijna niet te vervangen", zegt technisch directeur Martin van Geel in 'De Telegraaf'. De bestuurder laat tevens weten dat de club zal gaan kijken naar een nieuwe defensieve middenvelder. "We moeten proberen de schade zo beperkt mogelijk te houden."

Ajax hoopt dat Jan Vertonghen volgende week weer voorzichtig kan instromen. De Belg, die kampt met een enkelblessure, zou eventueel op de positie van Davids kunnen spelen.

De Zuid-Afrikaanse stagiair Thembinkosi Fantenise en Sameegh Doutie zijn weer huiswaarts gekeerd. Ajax zal alleen laatstgenoemde blijven volgen. Met zijn achttien jaar is de rechterspits mogelijk nog een versterking voor de toekomst.

Ook kan Ajax de komende twee weken nog geen beroep doen op de nieuwe aankoop Ismael Urzaíz. De Spaanse aanvaller kampt met de naweeën van een blindedarmoperatie en kan voorlopig alleen maar fietsen en lopen.

"Hij is zo fit als als een hoentje, op die ontsteking na. Daar waren we van op de hoogte en we hadden ook contact met de arts die hem heeft geopereerd. We moeten alleen nog bekijken of hij in Amsterdam aan zijn herstel blijft werken, of toch meegaat naar Schotland om alvast bij de ploeg te zijn", aldus technisch directeur Martin van Geel.
Categorie:
Tag(s):