dinsdag, 19. juni 2007 - 9:27

Provinciale burgerparticipatiecampagne gestart

Groningen

De provincie Groningen start vanaf vandaag, dinsdag 19 juni, met een burgerparticipatie-campagne om bewoners van de provincie op te roepen mee te denken en te praten over de toekomst van de provincie Groningen. Met radio- en tv-spotjes, advertenties en banners wil de provincie Groningen haar inwoners laten deelnemen in de totstandkoming van een nieuw Provinciaal Omgevingsplan (POP).

Het doel van de burgerparticipatiecampagne is dat inwoners van de provincie zich via de website www.denkmeepraatmee.nl aanmelden om in het najaar actief mee te discussiëren over de toekomst van de provincie. In het provinciaal omgevingsplan staat beschreven hoe de provincie er nu en in de toekomst uit moet zien. Aangezien het gaat om een update van het huidige POP, heeft de campagne de naam POP-UP meegekregen. In alle uitingen is een leeg landschap te zien (blauwe lucht en gras) waarin verschillende personages hun ideale provincie vormgeven.

Verschillende onderwerpen, zoals wonen, werken, ondernemen, bereikbaarheid, milieu en veiligheid, komen in het POP aan bod. Belangrijke onderwerpen, waar inwoners direct mee te maken hebben. De provincie wil het plan dit jaar (2007) in nauwe samenwerking met burgers en maatschappelijke instanties ontwikkelen.
Provincie:
Tag(s):