dinsdag, 20. november 2007 - 12:54

Robert Doornbos in gesprek met BMW Sauber voor testzitje

Nederlander Robert Doornbos kende dit jaar een goed debuutseizoen in de Amerikaanse Champ Car bij het team van Minardi. Naast het racen in Amerika had de geboren Rotterdammer ook nog een rol als testcoureur bij het Formule 1-team bij Red Bull Racing. Of Doornbos hier volgend seizoen zal blijven valt te bezien.

Robert Doornbos wordt sinds eind vorig jaar bijgestaan door de Duitser Christian Geistdörfer. Samen met Geistdörfer was Doornbos afgelopen week in Barcelona aanwezig waarbij veelvuldig werd gesproken met een van de managers van BMW Sauber. Geistdörfer en Doornbos hebben afgelopen woensdagavond bijna drie uur met BMW Sauber gesproken en gegeten met Alain Hamer, General Team Manager van BMW Sauber. Geistdörfer had ook enkele papieren voor zijn neus, die hij had gekregen van Hammer, en nam ze aandachtig door. Donderdag ging het contact verder waarbij er meerdere malen die dag contact is geweest.

In de paddock melden diverse bronnen dat het management van Doornbos al langer in gesprek is met BMW Sauber maar het sinds afgelopen week serieuzer is geworden doordat BMW Sauber officieel te horen kreeg dat Glock naar Toyota zal vertrekken.

Een bron bij BMW Sauber vertelde in Barcelona: “Robert Doornbos lijkt een goede kans te maken om volgend jaar reserve- en testcoureur te worden bij ons. Het gerucht bij ons in het team is dat er een shoot-out in Jerez zal komen waarbij ook Doornbos een dag zal testen. Marko Asmer, Nico Hulkenberg en Christian Vietoris zijn andere namen die circuleren.�

Bij Red Bull Racing lijkt het alsof men afscheid heeft genomen voor Doornbos. Christian Horner vertelt: “We hebben een prima samenwerking gehad met Robert in 2007 waarbij hij één van onze testcoureurs is geweest. Vanwege de nieuwe testreglementen hebben we slechts enkele keren gebruik gemaakt van zijn dienst. Ik begrijp dat Robert zich volledig wil richten op een succesvol seizoen in de Champ Car in 2008 en wij wensen hem daarbij veel succes en geluk.�

Aanvankelijk zou Doornbos drie dagen testen in Jerez voor Red Bull Racing, maar voorlopig zullen David Coulthard en Mark Webber voor het Oostenrijkse team testen. Dit maakt mogelijk de weg vrij voor Doornbos om te testen voor BMW Sauber, over twee weken in Jerez.
Categorie:
Tag(s):