donderdag, 14. juni 2007 - 8:25

Roestende trein "walgelijk"

Arnhem

Fractievoorzitter Martin Schuurman van de ChristenUnie fractie in Provinciale staten van Gelderland wil van het college van Gedeputeerde staten opheldering over het kunstwerk "De Trein" welk in opdracht en op kosten van de Provincie gelderland onlangs is geplaatst bij de carpoolplaats aan de Baron van Nagellstraat in Barneveld.

Schuurman stelde dit vandaag aan de orde tijdens de rondvraag van de commissie Mobiliteit en Economische zaken in het Provinciehuis. In de gemeente Barneveld is veel ophef ontstaan over het geplaatste kunstwerk.

Inwoners van Barneveld beoordelen het kunstwerk via ingezonden brieven in de plaatslelijke krant als "walgelijk", "Oud IJzer", "Lelijk stuk roest" en dergelijke, en zien graag het liefst dat het € 84.000,- kostende kunstwerk weer door de provincie wordt opgehaald. Statenlid Schuurman wil van het Gelders college weten of men het standpunt van de ChristenUnie fractie deelt dat het zogenaamde kunstwerk "de Trein" qua vorm, uiterlijk en uitstraling weinig tot geen uitstraling heeft van een kunstwerk.

Daarnaast wil de ChristenUnie graag weten welke opdracht en beoordelingscriteria het college hanteert bij opdrachtverlening en realisering van kunstwerkopdrachten. Tenslotte wil de Gelderse ChristenUnie fractie van het college van Gedeputeerde staten weten of men bereid is om in overleg met het Gemeentebestuur van Barneveld bereid is om de mogelijkheden te bezien of het kunstwerk al dan niet daar moet blijven staan.

Statenlid Schuurman heeft de afgelopen dagen kennis genomen van de vele reacties van Barneveldse burgers over het betreffende kunstwerk en hoopt dat er samen met het gemeentebestuur van Barneveld gezocht wordt naar een passende oplossing voor de onrust die in Barneveld over dit kunstwerk is ontstaan..
Provincie:
Tag(s):