donderdag, 18. oktober 2007 - 15:08

Ruim 2.700.000 euro aan valse kleding onderschept

Rotterdam

Onder leiding van het Functioneel Parket heeft de FIOD-ECD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst-Economische Controledienst) op 12 oktober 2007 een 3-tal doorzoekingen verricht in woningen en een loods in Rotterdam, Schiedam en Krimpen a/d Ijssel.

Er zijn 2 verdachten aangehouden. Er zijn in totaal 75.739 valse kledingstukken in beslag genomen. Het betreft t-shirts, trainingspakken, (onder)broeken en truien van alle bekende merken.

Aanleiding voor het onderzoek waren twee eerdere strafrechtelijke onderzoeken in deze branche. In het eerste strafrechtelijke onderzoek zijn verdachten aangehouden in verband met het op grootschalig wijze binnenbrengen van merkvervalste kleding en schoenen vanuit Turkije en de afzet daarvan in Nederland. In dit onderzoek is het wederrechtelijk verkregen voordeel berekend op ruim 2.700.000 euro. In het tweede strafrechtelijke onderzoek kwamen verdachten wederom naar voren in verband met de handel in vervalste merkkleding. Beide onderzoeken zijn nog in volle gang.

Onder leiding van het Functioneel Parket zijn dit jaar al meerdere onderzoeken ingesteld naar de handel in vervalste merkkleding.
Provincie:
Tag(s):