donderdag, 5. juli 2007 - 0:06

Ruim honderd meiden op Vrouwenvaardag

Den Helder

Om de werving van vrouwen kracht bij te zetten organiseerde de Koninklijke Marine gisteren in Den Helder voor de derde keer een Vrouwenvaardag. Ruim honderd meiden voeren mee op Hr.Ms. Tromp, een zogenoemd Luchtverdedigingscommandofregat (LCF), voor een vier uur durende tocht.

De jonge vrouwen konden op deze manier kennisnemen van het leven en werken aan boord van schepen. Ze krijgen zo een goed beeld van een eventueel toekomstige werkplek. De ontspannings- en sportruimtes en de slaapverblijven trokken veel belangstelling, maar ook de operationele ruimtes zoals de brug en de commandocentrale, kwamen vanzelfsprekend uitgebreid aan bod.

Er waren ook de nodige demonstraties. Zo was er een search and rescue-oefening, waarbij een redding plaatsvond van iemand die uit een Lynx-helikopter was gesprongen.

Uiteraard bleef op deze bijzondere dag de traditionele “blauwe hap" niet uit. De jonge dames konden dan ook genieten van een heerlijke Indische maaltijd.

Donkere wolken pakten zich samen boven de Noordzee, maar gelukkig bleef het droog. Niet iedereen had zeebenen bleek na afloop, toch vonden de meesten het een geweldige ervaring.
Provincie:
Tag(s):