maandag, 10. december 2007 - 19:55

Scholieren winnen internationale filmfestival

Lelystad

Scholieren uit Lelystad hebben in de categorieën 12 - 16 en 16 - 20 jaar de eerste prijzen gewonnen op het internationale filmfestival voor jongeren in Pyrgos Griekenland. Ook de derde prijs in de categorie 12 - 16 was voor een Lelystedeling. De makers van de twee hoofdprijzen waren door het Nationale Film Festival voor Scholieren ingezonden, omdat zij het Nederlandse festival hadden gewonnen.

Scholengemeenschap Lelystad had nog enkele andere films ingezonden, waarvan De Tulp de derde prijs in zijn categorie won.

NFFS wil stimuleren dat er op middelbare scholen films gemaakt worden door de leerlingen. Daartoe wordt elk jaar in september een festivaldag georganiseerd. De hoofdprijzen zijn reis en verblijf voor twee personen op het jongeren film festival in Griekenland. De winnaars van de publieksprijs bij NFFS wonnen de eerste prijs in de hoogste categorie in Griekenland, de winnaars van 12 - 16 jaar bij NFFS wonnen de eerste prijs in dezelfde categorie in Griekenland. En verrassend won de humoristische film De Tulp op NFFS niets, maar in Griekenland de derde prijs.

De Afrekening (Settlement) van Ruben van de Ven en Gijs Murray met in de hoofdrol Ward Goes categorie 16 - 20 jaar 1e prijs. Een afrekening wordt gezien door een mountainbiker, wat de dreiging van een nieuwe afrekening tot gevolg heeft, natuurlijk niet ongezien, enzovoort. Spanning en humor.

G320cht (Wanted) van Joey Tang en Matthias Lijcklama a Nijeholt categorie 12 - 16 jaar 1e prijs. Veel televisie kijken leidt tot persiflage en imitatie, ook bij de opsporing van een vermeende crimineel. Hilarisch.
De Tulp (Tulip) van Roel Teeuwsen, Raymon Warrink en Sven Sloeserwij mmv Marco vd Laan categorie 12 - 16 jaar 3e prijs. Jongens die niet van andermans bloemen kunnen afblijven, worden gearresteerd.
Provincie:
Tag(s):