woensdag, 17. oktober 2007 - 13:33

Schulden vanaf donderdag te pinnen bij Koninklijke Marechaussee

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft de klantvriendelijkheid vergroot door middel van extra betaalmogelijkheden. Vanaf donderdag is er op elke doorlaatpost een mobiele pinautomaat aanwezig, waarmee ook middels creditcards boetes en visa voldaan kunnen worden.

Schiphol is een van de eerste luchthavens van Europa die passagiers de mogelijkheid biedt om betalingen al op de doorlaatpost zelf te voldoen. Alle acht doorlaatposten op de luchthaven zijn voorzien van een automaat. Niet alleen bank- en postbankkaarten worden geaccepteerd, er kan tevens met creditcards betaald worden.

Deze pinautomaat is een goed hulpmiddel om het missen van vluchten tegen te gaan. Wanneer een passagier een boete open heeft staan, kan het voorkomen dat deze boete dusdanig hoog is dat het bedrag niet contant betaald kan worden. Hierdoor kwam het voor dat passagiers ernstig in tijdnood kwamen of in een enkel geval zelfs hun vlucht misten. Nu is dat verleden tijd omdat er op elke post een automaat staat en er dus direct gepind kan worden.
Tot oktober heeft de marechaussee ruim tweehonderdduizend euro meer aan geldboetes en visa geïnd ten opzichte van het gehele jaar 2006, in dat jaar is voor bijna tweeënhalf miljoen euro aan geld binnengekomen.
Provincie:
Tag(s):