vrijdag, 27. juli 2007 - 12:57

Seniorenbeurs voor ouderen

Haarlemmermeer

De Zilveren Kracht is het thema van de Haarlemmermeerse Seniorenbeurs die zaterdag 29 september 2007 van 10.00 uur tot 15.00 uur wordt gehouden, in en rond het raadhuis in Hoofddorp. Inwoners van 55 jaar en ouder krijgen op de beurs een overzicht van producten, diensten en voorzieningen waarvan zij in hun gemeente gebruik kunnen maken.

Niet alleen is er veel informatie verkrijgbaar, er is ook volop gelegenheid om daadwerkelijk kennis maken met de (sport)activiteiten. De organisatoren van de Seniorenbeurs zijn de gemeente Haarlemmermeer, Sportservice Haarlemmermeer en de Stichting Meerwaarde. Zij onderschrijven alle drie het grote het belang van ''De Zilveren Kracht''.

De Haarlemmermeerse wethouder Tom Horn is van mening dat burgers ongeacht hun leeftijd, handicap of ziekte zo veel mogelijk moeten meedoen met de samenleving. Met De Zilveren Kracht wordt bedoeld dat ouderen zo lang mogelijk hun kennis, kunde en levenservaring moeten inzetten. Dat is in het belang van de Haarlemmermeerse samenleving. Volgens de wethouder is het ook voor de ouderen zelf belangrijk want die kunnen zo vitaal en gezond oud worden.

Bezoekers krijgen een naslagwerk mee naar huis. Deelnemers aan de Seniorenbeurs kunnen zich tot en met 31 augustus aanmelden. Commerciële instellingen betalen een vast bedrag voor hun deelname. Haarlemmermeer, Meerwaarde en Sportservice streven naar een zo hoog mogelijke bezetting zodat de bezoekers van de Seniorenbeurs een goede indruk krijgen van wat hun gemeente allemaal voor hen in huis heeft.

Met de Seniorenbeurs spelen de organisatoren in op de landelijke Dag van de Ouderen. Die is op 1 oktober. Meer informatie over het thema, De Zilveren Kracht, is te vinden op www.zilverenkracht.nl
Provincie:
Tag(s):