maandag, 19. november 2007 - 16:10

Stadshart Almere krijgt 100 camera's

Almere

In april 2008 wordt in het Stadshart van Almere cameratoezicht ingevoerd.
Afgelopen vrijdag, 16 november, heeft burgemeester Annemarie Jorritsma namens de gemeente Almere het contract ondertekend met leverancier VCS Observation.

VCS Observation wordt verantwoordelijk voor het leveren, plaatsen en onderhouden van het camerasysteem en de inrichting van de toezichtcentrale. VCS gaat , onder operationele regie van de politie, ook de bemensing in de toezichtcentrale en allerlei administratieve taken op zich nemen.

100 camera's
In het Stadshart komen circa honderd camera’s te hangen. De beelden, die in principe 24 uur per dag live worden bekeken, worden in eerste instantie gebruikt voor het bewaken van de openbare orde en veiligheid.

Daarnaast kunnen de beelden ook gebruikt worden voor herkenning en identificatie van mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. De camera’s worden opgehangen aan gebouwen en bestaande (lantaren)palen in alle doorgaande winkelstraten, de uitgaansgebieden, en in de omgeving van het station.

Het zwaartepunt van het cameratoezicht Stadshart ligt bij het live uitkijken en het reageren op beelden en minder bij opsporing achteraf op basis van opgenomen beelden. De beelden komen binnen in de nog aan te leggen toezichtcentrale in de Blekerstraat.
Provincie:
Tag(s):