vrijdag, 10. augustus 2007 - 16:19

Stadswinkels blijven open, Tilburg in top 3

Tilburg

Het college heeft besloten de decentrale stadswinkels na 2008 niet te sluiten. De servicepunten in Berkel-Enschot en Udenhout blijven dus bestaan, evenals de stadswinkels in de Reeshof en Noord. Wethouder Gon Mevis (dienstverlening): “Uit onderzoek dat we hebben uitgevoerd, blijkt dat de komende jaren de bezoekersaantallen verder zullen stijgen. We willen onze service hoog houden, menselijk contact bij het aanvragen van producten speelt daarin een belangrijke rol. Daarnaast willen we lange wachtrijen voorkomen, dat kan alleen als de stadswinkels en servicepunten geopend blijven�.

De gemeente had verwacht dat de ontwikkeling van de digitale dienstverlening een hoop transacties aan de balie zou kunnen vervangen. Uit het onderzoek blijkt dat dit niet het geval is. "Daarom kiezen we, mede op verzoek van de raad, voor het openhouden van de stadswinkels", aldus Mevis. "Vorige maand hebben we de begroting 2008 vastgesteld. Daarin stellen we de raad voor vier ton per jaar voor het openhouden van de stadswinkels te reserveren. Overigens blijven we ook krachtig inzetten op uitbreiding van onze elektronische dienstverlening."

Marktonderzoeksbureau TNS-NIPO onderzoekt sinds vier jaar, in opdracht van Benchmarking Publiekszaken, de tevredenheid van burgers over de dienstverlening van gemeentelijke stadswinkels. Tilburg scoorde dit jaar een 7,6 gemiddeld; het hoogste cijfer dat de stadswinkels tot nu toe gehaald hebben. In totaal hebben tachtig Nederlandse gemeenten meegewerkt aan het benchmarktonderzoek. Mevis: "Op de lijst van de tien grootste gemeenten komt Tilburg op een gedeelde tweede plaats. Dat is een prima resultaat vind ik."

Tilburgers zijn vooral tevreden over de duidelijkheid van de verkregen informatie en de klantvriendelijkheid en inleving van medewerkers. Punten die lager scoren zijn de prijzen en het feit dat je het paspoort of rijbewijs niet direct kunt meenemen. "Dingen die we helaas moeilijk kunnen beïnvloeden", aldus Mevis. "Zo zijn de productietijden voor de documenten en de prijs voor een paspoort landelijk vastgesteld."
Provincie:
Tag(s):