vrijdag, 2. november 2007 - 9:46

Stagiairs ontevreden over lage stagevergoeding

Amsterdam

Meer dan de helft (56%) van de stagiairs is ontevreden over zijn stage. Stagiairs zijn voornamelijk ontevreden over de lage stagevergoeding die zij ontvangen. Met alleen een stagevergoeding komt meer dan de helft van de studenten niet rond.

Dit blijkt uit het Nationaal Stageonderzoek 2007 gehouden door Stageplaza, waaraan ruim 700 studenten hebben meegedaan.

Stagevergoeding onveranderd

Een stagiair verdient gemiddeld per maand tussen de € 200 en € 300. Deze vergoeding is sinds 2003 onveranderd gebleven. De meeste studenten kunnen echter niet rondkomen van dit bedrag. Hierdoor zijn de stagiairs genoodzaakt om naast hun stage in de avonduren en/of in de weekenden bij te verdienen.

(V)MBO stagiairs verdienen het minst

Uit onderzoek blijkt dat (V)MBO stagiairs gemiddeld het minst verdienen. Hiervan ontvangt 22% geen stagevergoeding. Bedrijven baseren de hoogte van de stagevergoeding voornamelijk op het opleidingsniveau, de functie en de verantwoordelijkheden.

Technische student verdient het meest

Studenten in de IT, de technische branche en de accountancy, krijgen als stagiairs over het algemeen een hogere vergoeding. Dit komt door de arbeidskrapte in deze sectoren. De bedrijven zien het aannemen van stagiairs als een slimme manier van personeelswerving. Vacatures worden aantrekkelijk gemaakt door hoge stagevergoedingen. ICT-stagiairs krijgen nu gemiddeld 500 euro, met uitschieters tot wel 800 euro stagevergoeding per maand.
Categorie:
Tag(s):