woensdag, 7. november 2007 - 16:04

Start herstel kademuren Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul

Waterschap Roer en Overmaas start in nauwe samenspraak met de gemeente Valkenburg aan de Geul nog deze maand met de voorbereidende werkzaamheden om de kademuren van de Geul in Valkenburg te gaan herstellen. Het waterschap start met het gedeelte van de kademuren tussen de St. Pieterstraat en de Burgemeester Henssingel.

Het werk wordt uitgevoerd door Van Beers Hoogeloon B.V. en het dagelijks toezicht en de directievoering is opgedragen aan Witteveen en Bos uit Maastricht. Het project ‘Herstel kademuren Valkenburg aan de Geul: meer veiligheid, meer natuur en meer cultuurhistorie’, is een initiatief van Waterschap Roer en Overmaas en wordt met subsidie van de Provincie Limburg uitgevoerd in nauwe samenwerking met de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Voorzitter van het waterschap Jan Schrijen: ‘Het is eindelijk zover. We gaan verder werken aan de veiligheid en dat is nodig ook. Het typische van de Geul is dat het oogt als een vriendelijk kabbelend riviertje, maar dat het in korte tijd kan veranderen in een woeste stroom. Daarom is het zo belangrijk dat de kademuren daar goed tegen bestand zijn. Dat zijn nu op sommige plekken niet. We herstellen de muren met mergel.�
Provincie:
Tag(s):