dinsdag, 14. augustus 2007 - 17:31

Station Heerenveen ontruimd om verdachte boodschappentas

Heerenveen

Dinsdagmiddag rond 15.20 uur is het station in Heerenveen ontruimd nadat er diverse meldingen binnenkwamen van verontruste reizigers over een verdachte blauw-witte boodschappentas met arabische tekens op het perron. De politie heeft daarop het gehele station ontruimd.

Het treinverkeer is stilgelegd en de reizigers werden per bussen vervoerd. Nadat er diverse meldingen binnenkwamen bij een winkel in het station over een verdachte tas op het perron heeft het personeel de politie ingeschakeld.

De Explosieven Opruimings Dienst arriveerde even na 17.30 uur. Zij schakelde een onderzoeksrobot in. Na diverse pogingen lukte het de robot de inhoud van de tas te openen. Een vervolg onderzoek met röntgenfoto's was nodig om te kunnen vaststellen of een in de tas aangetroffen apparaat met knopjes geen explosieven bevatte. Dit bleek niet het geval.

De politie kan nog niet vaststellen of het om een per ongeluk vergeten tas gaat of dat er opzet in het spel is, al dan geen grappen maker. De politie vraagt getugen of zij iemand bij deze tas hebben gezien of zich verdacht ophield tussen 14.30 en 15.30 uur om zich te melden.
Provincie:
Tag(s):