woensdag, 1. augustus 2007 - 10:08

Straatverlichting blijft uitvallen

Driebergen

Een deel van de bewoners in Driebergen-Rijsenburg wordt al geruime tijd geconfronteerd met langdurige uitval van de openbare verlichting. De verlichting wordt na melding zo spoedig mogelijk gerepareerd, maar valt vervolgens toch weer uit. Het gaat hier om geheel Driebergen- Noord en ondermeer de Bosstraat, Burgemeesterpark, Traaij en Buntlaan.

Er komen veel meldingen en klachten binnen over de storingen. Voor de inwoners en bezoekers van deze straten is dat uiterst vervelend en geeft een onveilig gevoel. Er wordt gesuggereerd dat de gemeente de verlichting uitschakelt vanwege energiebesparende maatregelen en dat er zelfs sabotage in het spel is. De gemeente verzekert dat beiden niet het geval is. Er is sprake van een grote kabelstoring, welke aannemelijk wordt veroorzaakt door de werkzaamheden aan de Traaij.

Door de wijze van opbouw van de ondergrondse netten en schakelingen is het mogelijk dat door een breuk in een kabel in de Traaij overige wijken zonder verlichting komen te zitten. Wanneer de openbare verlichting overdag brandt, is dit een teken dat men bezig is met het opsporen van de storing. Na reparatie wordt deze schakeling opnieuw uitgezet.
Provincie:
Tag(s):