vrijdag, 10. augustus 2007 - 11:47

Taxi overvallers gearresteerd

Amsterdam

De politie heeft vrijdag 10 augustus laten weten de afgelopen week drie taxi-overvallers te hebben gearresteerd in Amsterdam-Noord. Een rechercheteam van Bureau Opsporing district Noord heeft de arrestatie verricht. De mannen worden ervan verdacht een gewapende overval op een taxi in Amsterdam-Noord te hebben gepleegd.

De taxichauffeur werd op woensdagochtend 1 augustus op de Cruqiuskade overvallen door de mannen en moest onder bedreiging van een mes z'n geld afgeven. De chauffeur raakte bij de overval gewond aan hals en hand en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Het onderzoeksteam wist al vrij snel zicht te krijgen op één van de verdachten en ging tot actie over op dinsdag 7 augustus. Hij werd gearresteerd en voor verhoor meegenomen. In zijn woning werd een zoeking verricht op zoek naar sporen.

Toen de rechercheurs klaar waren met de huiszoeking en naar buiten gingen, liepen ze bijna letterlijk tegen de tweede verdachte op. Ook hij werd direct gearresteerd en ingesloten. Diezelfde avond werd de derde overvaller door de recherche ingerekend. De drie verdachten van 17,18 en 25 jaar worden vandaag voor de rechter-commissaris geleid.
Provincie:
Tag(s):