donderdag, 18. oktober 2007 - 22:20

TomTom wil met onderzoekscentrum naar Lichttoren

Eindhoven

Navigatieproducent TomTom wil een onderzoekscentrum vestigen in de Eindhovense Lichttoren. Dat voormalig Phillipscomplex met zijn karakteristike toren in de binnenstad moet straks zo'n 200 man personeel gaan herbergen. Het pand ondergaat momenteel een verbouwing.

De producent voor draagbare navigatiesystemen nam in het afgelopen jaar een ontwikkelingsafdeling over van VDO Siemens dat momenteel is gehuisvest op een industrieterrein bij Eindhoven Airport. Siemens nam eerder VDO over. VDO heeft in het verleden de navigatietak van Philips overgenomen, omdat die geen brood zag in de navigatiebranche, omdat er destijds geld bij moest.

TomTom had eerder het idee om het onderzoekscentrum dak te geven in De Admirant aan de overzijde van de straat. Nu zijn de onderhandelingen voor de Lichttoren bijna rond en staat TomTom op het punt om een huurovereenkomst van tien jaar te tekenen. De reden dat men de 200 softwarespecialisten wil onderbrengen in de Lichttoren is dat men de hele researchafdeling daar onderbrengen op een verdieping en dat men op deze lokatie met zo'n vijftig man kan groeien.
Provincie:
Tag(s):