vrijdag, 26. oktober 2007 - 10:22

Topkoks koken met kinderen in academisch ziekenhuis

Maastricht

De Alliance Gastronomique bestaat dit jaar veertig jaar en om dit te vieren gaan Alliance-chefs koken voor jonge kinderen in ziekenhuizen. Samen met chef-koks van bij Alliance aangesloten restaurants bereiden de kinderen zelf een mooie maaltijd, die ze vervolgens van chique gedekte tafels mogen eten.

Maandag 29 oktober zetten de topkoks Margo Reuten (van restaurant Da Vinci, Maasbracht), Paul van de Bunt (van restaurant De Leuf, Ubachsberg) en Ralf Berendsen (van restaurant Kasteel Wittem te Wittem) hun beste beentje voor om zieke kinderen in het academisch ziekenhuis Maastricht een onvergetelijke maaltijd te bezorgen.

Het is de bedoeling dat de kinderen zoveel mogelijk in het gehele kookproces worden betrokken dat zich tussen half vier en vijf uur zal afspelen. Om17.00 wordt de tafel gedekt zoals dat in sterrenrestaurants gebruikelijk is. De kinderen die in bed achter moesten blijven op de afdeling krijgen die middag dezelfde maaltijd gepresenteerd.
Provincie:
Tag(s):