zaterdag, 7. juli 2007 - 12:29

Training Feyenoord trekt duizenden fans

De eerste training van Feyenoord heeft zaterdagochtend duizenden belangstellenden getrokken. De drie noodtribunes naast het veld zaten afgeladen vol en op andere plaatsen stond het rijen dik.

De Rotterdammers beginnen met een volledig gerenoveerde groep aan het nieuwe seizoen. Onder leiding van de nieuwe trainer Bert van Marwijk moet het teleurstellende afgelopen seizoen worden vergeten.

Ron Vlaar, Royston Drenthe en Luigi Bruins waren zaterdag nog niet van de partij. Het drietal kreeg langer vrij omdat ze meededen aan het EK Onder 21.

De grote opkomst tijdens de eerste training van Feyenoord heeft de spelers van De Stadionclub aangenaam verrast. Op de oefensessie naast De Kuip kwamen rond de dertienduizend nieuwsgierige supporters af. "Het was nog drukker dan vorig jaar, dat zegt genoeg over het enthousiasme bij de supporters", aldus middenvelder Theo Lucius op de website van Feyenoord.

Nieuweling Andwélé Slory keek zijn ogen uit tijdens de eerste training bij zijn nieuwe werkgever. Hij werd overgenomen van Excelsior. "Vooraf had Peter Bosz (technisch directeur, red) al verteld dat deze training een heel apart gevoel teweeg zou brengen. Hij heeft gelijk gekregen. Dit was echt onvergetelijk."

Ook de van Bayern München overgekomen Roy Makaay keek zijn ogen uit. "Zelfs bij Bayern heb ik dit nog nooit meegemaakt. Daar kwamen er in zomervakanties wel eens vijfduizend mensen op een training af, maar ruim dertienduizend supporters zoals hier is toch weer een ander verhaal."

Tim de Cler, een andere grote aankoop van de Rotterdammers, wist eveneens niet wat hij meemaakte. "Dit maak je bij geen enkele andere club mee. Je merkt dat de mensen snakken naar een kampioenschap. Toch is de doelstelling nog steeds om bij de eerste vijf te komen."
Categorie:
Tag(s):