maandag, 26. november 2007 - 19:31

Twee arrestaties bij scholierenstaking in Helden

Helden

Bij de scholierenstaking die maandagochtend plaatsvond bij het gemeentehuis in Helden, heeft de politie twee aanhoudingen verricht. Twee jongens van 16 en 17 jaar uit Panningen werden gearresteerd voor verstoring van de openbare orde.

Een van de jongens bevond zich in een groepje van waaruit eieren gegooid werden in de richting van het gemeentehuis en tegen auto’s. Hij reageerde recalcitrant toen de politie hem daarop aansprak. De tweede jongen gedroeg zich vervelend toen hij zich bemoeide met de arrestatie van de scholier en is daarop ook aangehouden. Tijdens de staking is een meisje gevallen en een tweede meisje viel flauw. Voor hen zijn ambulances ingezet.

Een paar honderd leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege uit Panningen deden mee aan de staking die maandagochtend onder leerlingen uitbrak in heel het land. De scholieren liepen vanuit de school naar het gemeentehuis. Tijdens de stakingstocht, die over het algemeen goed is verlopen,werd er met eieren gegooid.

De politie heeft acht mensen ingezet tijdens de stakingsactie. Nadat de rust weer was wedergekeerd, zijn de leerlingen teruggegaan naar hun school.
Provincie:
Tag(s):