donderdag, 16. augustus 2007 - 20:28

Twee kettingbotsingen A1

Op de A1 tussen Deventer en Almelo zijn in totaal 12 voertuigen betrokken geraakt bij twee aanrijdingen. Iets na half vijf komt er bij de politie een melding binnen dat er een kettingbotsing met vijf voertuigen is geweest op de A1 ter hoogte van afslag Holten.

Uit het ter plaatse ingestelde onderzoek blijkt dat een 59-jarige bestuurder van een bestelbus, afkomstig uit Westervoort heeft afgeremd omdat hij verkeer voor hem stilstond. Dit werd te laat opgemerkt door een 54-jarige Enschedese bestuurder van een personenauto en kan een aanrijding niet meer voorkomen. De daarachter rijdende 44-jarige Enschedeer kan wel op tijd tot stilstand komen. Ook de daarachter rijdende 58-jarige bestuurder uit Oldenzaal kan door naar links te sturen zijn auto op tijd tot stilstand brengen.

De volgende bestuurder een 26-jarige dame uit Haarlem lukt dit niet meer en rijd met haar autootje tegen de auto van de 58-jarige, raakt ook de auto van de 44-jarige, schiet hierdoor naar rechts en schramt een vrachtauto waarna ze uiteindelijk tot stilstand komt in de rechterberm. De 26-jarige is hierdoor licht gewond geraakt en door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel terplekke behandelt.

De auto van de 26-jarige en de bestelbus moesten worden afgesleept. Omdat beide voertuigen behoorlijke schade hebben is het kenteken ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt.

Nauwelijks 10 minuten na de melding van de eerste aanrijding wordt bij de politie melding gedaan van een tweede aanrijding op dezelfde baan maar vier kilometer verder, ter hoogte van de afslag Markelo.

Hier treft de politie een kettingbotsing aan tussen zeven Engelse militairenvoertuigen, allen bestuurt door Engelse militairen. Zij zijn onderweg naar een legerbasis in Duitsland. Uit een eerste onderzoek door de politie blijkt dat het eerste militairvoertuig nog op tijd tot stilstand kan komen als het verkeer ervoor plotseling afremt. De daarachter rijdende voertuigen kunnen dit allen niet meer en rijden achterop elkaar.

Hierbij ontstaat dusdanige schade aan drie voertuigen dat zij afgesleept moeten worden. De overige vier kunnen op eigen kracht hun weg vervolgen. Omdat het militairenvoertuigen betreffen wordt eventueel proces-verbaal opgemaakt door de Koninklijke Marechaussee.
Provincie:
Tag(s):