woensdag, 31. oktober 2007 - 13:32

Tweevoudig moordenaar maakt Holleeder postzegels

Vught

Dat de TNT-actie 'Maak de leukste postzegel van Nederland' zoveel stof zou doen opwaaien had TNT niet verwacht. Tweevoudig moordenaar Martin K. heeft de actie aangewend om twee sets postzegels met een foto van collega gedetineerde Willem Holleeder te laten maken. De zegels kunnen gewoon worden gebruikt om post te frankeren. TNT Post noemt de toestand rondom de postzegels 'zeer vervelend'.

Vanuit de EBI gevangenis in Vucht verklaarde Martin K. tegen dagblad De Pers: "Toen ik hoorde van een wedstrijd van TNT om eigen zegels te ontwerpen, moest ik meteen aan Holleeder denken. Ik heb beide foto's laten mailen en binnen twee dagen kreeg ik tientallen postzegels opgestuurd. " Op een van de twee zegels is Holleeder duidelijk te herkennen tussen twee medegedetineerden en steekt hij zijn duim op.

TNT Post zit met de postzegels in de maag. De mogelijkheid om eigen postzegels te maken stamt al uit 2003 en een commissie bepaald of de zegel aanstootgevend is of niet. In dit geval is dat volgens TNT Post niet zo, maar de medewerker van de commissie heeft Holleeder waarschijnlijk niet herkend.

Holleeder heeft aan zijn advocaat Jan Hein Kuijpers laten weten zich vereerd te voelen, dat hij net als de koningin een eigen postzegel heeft.
Provincie:
Tag(s):