vrijdag, 13. april 2007 - 19:18

Twintig jaar cel en tbs voor moord op vrouw en twee kinderen

Den Haag

Het Gerechtshof s-Gravenhage heeft vrijdag in hoger beroep uitspraak gedaan in de strafzaak tegen verdachte H. die in april 2005 in hun woning te Zoetermeer zijn vrouw en twee kinderen om het leven bracht. H. is door het hof voor de drie moorden en het begraven van de lichamen, veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Door de rechtbank was H. tot levenslang veroordeeld. Het openbaar ministerie eiste dat ook in hoger beroep weer. Anders dan de rechtbank en het OM is het hof van oordeel dat de man lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die ook ten tijde van de feiten die hij heeft begaan een rol speelde. Het hof oordeelde dan ook dat de bewezenverklaarde feiten H. in verminderde mate kunnen worden toegerekend en vindt behandeling van H. nodig om herhaling van het plegen van ernstige delicten te voorkomen.

H. heeft zijn daden bij de politie bekend, maar hield aanvankelijk tegenover iedereen vol dat zijn gezin werd vermist. Hij kwam tot zijn daden omdat hij vrij wilde zijn en het doden van zijn gezin zag als een oplossing voor de komst, naar de echtelijke woning, van zijn Poolse minnares.
Provincie:
Tag(s):