woensdag, 18. april 2007 - 15:56

Vader geeft niet het goede voorbeeld

Hoofddorp

Een surveillerende agent zag dinsdagavond rond 21.45 uur in de Meeuwenstraat een man op een bromfiets rijden. De man droeg geen helm en had twee kinderen voor- en achterop de bromfiets, eveneens zonder helm. De man ging er bij het zien van de agent snel vandoor. Hij reed hierbij met gedoofd licht tussen wat huizen door en hevig stuiterend over een stuk onverhard terrein.

De agent trof een stukje verder de man, de bromfiets en de kinderen achter een woning aan de De Mulderstraat. De kinderen werden huilend achtergelaten en de man ging er opnieuw snel vandoor. De kinderen waren een 10-jarige jongen en een 4-jarig meisje. De jongen vertelde dat de bromfietser zijn oom was en wist ook te vertellen waar zijn oom woonde.

Het meisje was zijn nichtje, het dochtertje van de man. De vader van het jongetje kwam aanlopen om zijn zoon en nichtje mee te nemen maar beweerde niet te weten wie de bromfietser was. De agent is naar de woning van de bromfietser gegaan en trof daar de man aan. De agent herkende de verdachte, ondanks dat de man snel andere kleding had aangetrokken.

De verdachte is aangehouden en bekende aan het bureau de gemaakte overtredingen. De bromfiets zou hij hebben geleend van iemand anders. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):