maandag, 5. november 2007 - 9:13

Van Wijk neemt ontslag bij Willem II

Naar aanleiding van de tegenvallende sportieve prestaties legt Dennis van Wijk, in goed overleg met de club, zijn functie als trainer-coach van Willem II per direct neer. Ook Pieter-Jan Wassing, portefeuillehouder technische zaken van Willem II, heeft besloten zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Wassing licht zijn vertrek in een persbericht toe: "Binnen de club heb ik de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het financieel gezond maken van de club en de wijzigingen binnen de technische organisatie. Ondanks aantoonbare verbeteringen, die op de langere termijn zeker zullen bijdragen aan de groei van de club, is niet tegen te spreken dat de huidige sportieve resultaten tegenvallen. Derhalve heb ik als verantwoordelijk portefeuillehouder en Willem II-man besloten mijn bestuursfunctie ter beschikking te stellen. Willem II is een fantastische club met veel goede medewerkers die alle steun van sponsors en supporters verdient."

"Ik heb met enorm veel plezier en betrokkenheid een bijdrage mogen leveren aan de wederopbouw van onze club. Ik ben er van overtuigd dat de club op de goede weg is en ook dat de huidige organisatie en de nu aanwezige financiële middelen zullen leiden tot betere sportieve resultaten. Ik betreur het echter dat de gewenste prestaties tot op heden nog zijn uitgebleven.''

Technisch manager Andries Jonker neemt voorlopig de taken van Dennis van Wijk over en wordt daarbij geassisteerd door Edwin Hermans, momenteel assistent-trainer bij het beloftenteam en trainer van de C2-jeugd. Willem II gaat op zoek naar een vervanger voor Van Wijk. Na de 1-2 thuisnederlaag van afgelopen vrijdag tegen VVV-Venlo staan de Tricolores vijftiende, met evenveel punten als nummer 16 (VVV) en 17 (Willem II).
Categorie:
Tag(s):