dinsdag, 22. mei 2007 - 13:42

Verbod op gloeilamp onhaalbaar voor Nederlanders

Hoorn

Het invoeren van een totaal verbod op gloeilampen is volgens de BVVU (Belangen Vereniging Voor Uitkeringsgerechtigden) en de Stichting S.O.S.
(Sociaal-Ondernemen Steunfonds) een goede zaak, alleen niet haalbaar voor 2 miljoen Nederlanders. Het BVVU is van mening dat het financieel onhaalbaar voor de lage inkomens om alle lampen in huis, ineens te vervangen door het enorme prijsverschil tussen een gloeilamp en een spaarlamp.

De BVVU doelt hiermee niet alleen op de uitkeringsgerechtigden, maar ook op veel aow-ers, hulpbehoevenden en mensen met een laag inkomen.
'Ook zij kunnen via honderden energie vergelijkingssites vernemen welke producten energiezuinig en beter voor het milieu zijn, alleen is de aanschaf een onmogelijkheid, men moet het doen met wat men heeft!’, aldus het BVVU.

Met een handtekeningen actie wil het BVVU streven naar een haalbare oplossing. Met 50 handtekeningen per Gemeente, 500 handtekeningen per Provincie en 40.000 handtekeningen uit het hele land, wil men het dilemma bij zowel de Gemeente, als de provincie, als de Tweede Kamer op de agenda te zetten.
Provincie:
Tag(s):