maandag, 8. oktober 2007 - 23:11

Verkeerscontrole Emmeloord

Emmeloord

Afgelopen donderdag 4 oktober heeft Politie Flevoland een grote verkeerscontrole gehouden op de Muntweg in Emmeloord. Er werden 711 voertuigen gecontroleerd, variërend van personenauto's en vrachtauto's tot
taxi's, touringcars, campers, lesauto's en een quad. De meeste voertuigen werden door motorrijders selectief van de weg gehaald en naar de controle geleid. De controle resulteerde in ruim 40 processen-verbaal.

De controle werd uitgevoerd door medewerkers van de basiseenheid Noordoostpolder, aangevuld met medewerkers van het VerkeersTeam, de verkeersongevallenanalisten, de Inspectiedienst Verkeer en Vervoer en de Douane.
Een 48-jarige automobilist uit Rotterdam blies 980 ug/l (2.25 o/oo) en moest ter plaatse zijn rijbewijs inleveren.
Zes bekeuringen vielen voor het ontbreken van vervoersvergunningen en diverse overtredingen van de Rijtijdenwet. Twee vrachtauto's waren te zwaar beladen en moesten ter plaatse overladen. Drie taxichauffeurs kregen een bekeuring omdat zij hun documenten niet op orde hadden. De Douane schreef zes bekeuringen uit voor het rijden met rode diesel en één voor de BPM. Eén automobilist had meerdere boetes openstaan die direct geїnd werden, terwijl ook twee buitenlanders hun boetes contant moesten afrekenen.
Provincie:
Tag(s):