vrijdag, 18. mei 2007 - 21:53

Verzilvering Staatsloten leidt tot oprollen inbrekersbende

Den Haag

Sinds april heeft de politie twaalf personen aangehouden, die worden verdacht van een groot aantal inbraken in de Haagse regio. De buit liep in de honderdduizenden euro’s, zo meldt de politie Haaglanden vrijdag.

De verdachten, in de leeftijd van 19 tot 26 jaar, hielden zich bezig met inbraken in woningen en bedrijven. Ze sloegen hun slag voornamelijk in Den Haag, het Westland en Rijswijk. De politie kwam de bende op het spoor toen de 19-jarige hoofdverdachte eind vorig jaar Staatsloten verzilverde die eerder bij een bedrijfsinbraak waren buitgemaakt. De manier waarop de daders dat bedrijf waren binnengekomen kwam overeen met de werkwijze tijdens andere inbraken.

In april leidde het politie-onderzoek tot de eerste aanhoudingen. Tijdens doorzoekingen van de woningen en een opslagloods van de verdachten is een grote hoeveelheid van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. Daaronder waren I-pods, computerschermen, dvd’s, spelcomputers, plasmaschermen, softwarepakketten, digitale camera’s en mobiele telefoons, geld en sieraden.

Ook stuitte de politie in een woning op zo’n acht kilo hasj en troffen agenten in een auto van één van de verdachten honderden erectiepillen aan. In weer een ander huis lagen koffers met afluisterapparatuur, een nachtkijker en een verrekijker. Deze zijn vermoedelijk gebruikt om voorafgaand aan een inbraak te bepalen of bewoners thuis waren.

Behalve de vermoedelijke inbrekers hield de politie ook de vermoedelijke helers en enkele kopers van gestolen goederen aan. Twee werknemers van een Rijswijks filiaal van een groot elektronicaconcern worden ervan verdacht in een tijdsbestek van twee jaar voor bijna € 800.000,- aan goederen te hebben verduisterd. Zij hebben inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.
Provincie:
Tag(s):