vrijdag, 4. mei 2007 - 11:44

Vier verdachten geweld in Ondiep voor de rechter

Utrecht

Het Openbaar Ministerie Utrecht heeft het onderzoek naar de openlijke geweldpleging in de wijk Ondiep, die voorafging aan het schietincident op 11 maart 2007, afgerond. Vier personen zullen zich op 28 juni a.s. moeten verantwoorden voor de rechter.

Het OM heeft de zaak beoordeeld en vervolgingsbeslissingen genomen. Het OM heeft hen gedagvaard terzake van openlijk geweldpleging. De tenlastegelegde openlijk geweldpleging betreft openlijk geweld tegen drie personen, waarbij het geweld heeft bestaan uit schoppen, slaan, duwen en stompen.

De verdachten zijn gedagvaard voor de zitting van de politie- en kinderrechter van 28 juni 2007. Het betreffen een 27-jarige man, een 22-jarige man, een 19-jarige man en een 17-jarige jongen. Twee van de gedagvaarde meerderjarigen hebben na hun aanhouding in het belang van het onderzoek negen nachten in voorlopige hechtenis doorgebracht, de minderjarige zeven nachten. Nadat het onderzoek was afgerond, zijn zij in vrijheid gesteld.

De overige (vijf, waarvan vier minderjarige) aangehouden en gehoorde verdachten zullen niet worden vervolgd. Weliswaar waren zij aanwezig toen de geweldpleging plaatsvond, doch uit het onderzoek is niet gebleken dat zij een strafbaar aandeel in het openlijk geweld hebben gehad. Hun zaken zullen worden geseponeerd wegens gebrek aan bewijs
Provincie:
Tag(s):