maandag, 25. juni 2007 - 13:10

Vlag uit op 'Nationale' Veteranendag

Den Haag

Tijdens de veteranendag op 29 juni 2007 hijsen alle overheidsgebouwen in Den Haag de Nederlandse vlag. Dit heeft de minister-president in overeenstemming met de ministerraad besloten. De landelijke veteranendag is een eerbetoon aan alle veteranen, oud en jong, waar ook ter wereld ingezet voor Nederland.

Namens het kabinet wonen de minister-president en de minister en staatssecretaris van Defensie de viering van Nationale Veteranendag in Den Haag bij.

Om 10.30 uur vindt in de Ridderzaal een korte plechtigheid plaats. Hierbij zijn aanwezig Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, meer dan driehonderd veteranen, autoriteiten en tientallen schoolkinderen. De genodigden worden onder andere toegesproken door de minister-president, een oude en een jonge veteraan. Hoewel alleen genodigden in de Ridderzaal kunnen plaatsnemen, is de plechtigheid via een groot scherm op het Malieveld door iedereen te volgen.

Malieveld
De dag gaat officieel van start tijdens een bijeenkomst in de Ridderzaal. Op het Malieveld zijn de gebeurtenissen op een groot scherm te volgen. Het Malieveld is de hele dag het ontmoetingspunt voor veteranen, militairen en publiek. Hier kunt u terecht voor eten, drinken, informatieve thema's en ontmoetingen in informele sfeer.

Medailleparade
Het Malieveld vormt ook het decor voor een medailleparade. Recentelijk van uitzending teruggekeerde militairen krijgen de herinneringsmedaille vredesoperaties uitgereikt.

Defilé
Aansluitend volgt een groot defilé, van personen en voertuigen, in het centrum van Den Haag. Ruim vijfduizend veteranen, militairen en voertuigen defileren langs Prins Willem-Alexander. Voorafgaand vliegen vliegtuigen en helikopters van de luchtmacht een fly-past over het defilépunt in Den Haag.

Optreden
Trijntje Oosterhuis sluit om 16.45 uur de Nederlandse Veteranendag af met een optreden op het Malieveld.
Provincie:
Tag(s):