vrijdag, 6. juli 2007 - 10:19

Vlootschouw Vlissingen van start

Vlissingen

Vandaag begint in Vlissingen de Vlootschouw tijdens de Zeeuwse Marine dagen. Circa 13 schepen van de Koninklijke Marine en verschillende buitenlandse eenheden flaneren 6 juli langs de boulevard van Vlissingen.

De vlootschouw wordt afgenomen door Commandant der Zeestrijdkrachten vice-admiraal Kelder, samen met mevrouw Balkenende en staatssecretaris van Defensie Van der Knaap.

De vlootschouw in het kader van de herdenking van 400 jaar Michiel de Ruyter toont marineschepen zoals de Landing Platform Docks Hr. Ms. Rotterdam en Johan de Witt. Uiteraard ontbreekt het, naar de zeeheld vernoemde, Luchtverdedigings-en Commandofregat Hr. Ms. De Ruyter niet.

Het buitenland is vertegenwoordigd met onder meer de Belgische fregatten Leopold I, Westdiep en de mijnenjager Aster. Ook het in Vlissingen gebouwde schip voor Indonesië, KRI Diponegoro toont zich. Verder geven de Britse, Russische, Amerikaanse, Portugese en Letse marine acte de présence.

Naast de vlootschouw worden tijdens de Zeeuwse Marine dagen amfibische demonstraties gegeven, en vinden paradroppings, vliegdemo’s en reddingsacties plaats.
Provincie:
Tag(s):