dinsdag, 16. oktober 2007 - 20:52

'Waar komt graan vandaan?'

Amsterdam

De 2.000 basisscholen die meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt hebben voor ruim 3.000 groepen in de bovenbouw het lespakket over de graanketen besteld. Het lespakket geeft scholieren inzicht in het traject dat graankorrels afleggen van de akker van de graanteler, via de be- en verwerkende meelindustrie en de bakker tot op het bord van de scholier. "Intentie is scholieren bij te brengen wat er komt kijken bij het maken van een natuurproduct als brood", legt secretaris Matthé Elema van het Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten uit.

Het lespakket omvat een kleurrijke wandplaat, die de graanketen uitbeeldt. Op een DVD kunnen de scholieren enkele wetenswaardigheden over graan vinden, alsook de al eerder uitgegeven educatieve jeugdfilm 'Brood en het wonder van de tarwe'. Een zakje met tarwekorrels maakt het mogelijk in de klas proefjes te doen, zoals het zaaien, proeven of malen van tarwe. De begeleidende handleiding geeft docenten verdere informatie en meer tips om scholieren kennis te laten maken met graan.

Het pakket sluit aan bij het Nationaal Schoolontbijt. Dit evenement voor basisscholen vindt dit jaar plaats van dinsdag 30 oktober t/m vrijdag 2 november onder het motto 'Samen ontbijten = Goud'.
Categorie:
Tag(s):