donderdag, 14. juni 2007 - 9:32

Water Stad Land

Leiden

Op 21 juni lanceert de Romeinse veldheer Corbulo de nieuwe website ‘de Waterwegwijzer’ in de Raadszaal van het Stadhuis in Leiden. Het Samenwerkingsverband, tussen gemeenten en provincie, heeft een website laten ontwikkelen die de brug slaat tussen het water, stad en land in westelijk Zuid-Holland: www.waterwegwijzer.nl.

De website biedt de inwoner, de bezoeker en de (water)recreant in één oogopslag alle relevante recreatieve informatie. Denk aan fietsroutes, wandelroutes en vaarroutes naar keuze op de geografische kaart. Denk ook aan de bakker -voor de verse croissant- waar je langs vaart, wandelt, fietst of het café voor het kopje cappuccino. Ook bootverhuur, de restaurants aan het water, de evenementen en bezienswaardigheden in de naburige gemeenten toont de website op de geografische kaart en in het menu.

De WaterWegWijzer bevat daarnaast ook alle benodigde nautische informatie. Bijvoorbeeld de jachthavens, aanlegplaatsen voor grote en kleine schepen, de openingstijden van de bruggen èn de eventuele stremmingen.

Naar aanleiding van een nieuw provinciaal toeristisch beleid: Agenda Vrijetijd 2006- 2010, wil de provincie Zuid-Holland o.a. het prachtige vaarwater tussen Leiden en Rotterdam (de Vliet, de Schie en het Westland) optimaliseren voor toeristische doeleinden en de centra van de cultuurhistorische steden beter bereikbaar maken via de vaarverbinding. In de omgeving van de vaarverbinding wil de provincie een koppeling leggen met de wandelinfrastructuur en de groengebieden.
Provincie:
Tag(s):