woensdag, 21. november 2007 - 9:54

Website Almere.nl dendert top 5 binnen

Almere

De internetsite van de gemeente Almere is in de jaarmonitor van advies.overheid.nl op een hele mooie vierde plaats geëindigd. Vorig jaar eindigde Almere op plek nummer 54, in 2005 op plek 72. Vandaag dus een enorme stijging.

Het betekent dat de gemeente Almere, waar digitalisering hoog in het vaandel staat, zelf het voortouw neemt en de digitale dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en overige gebruikers, serieus neemt.

Advies.overheid.nl is een instantie van het ministerie van BZK die overheidswebsites toetst op het gebied van transparantie, gebruiksvriendelijkheid en dienstverlening. Een hoge notering betekent dat een overheidswebsite zo goed mogelijk aan voldoet aan deze criteria.

Almere.nl kon dit jaar 50 plaatsen stijgen door de invoering van het digitaal loket, maar ook door het verder werken aan transparantie van de website en het toevoegen van meer en nieuwe faciliteiten. Burgemeester Jorritsma: “Deze top-5 notering is een blijk van waardering voor al die mensen die er het afgelopen jaar hard aan gewerkt hebben om de digitale dienstverlening verder te verbeteren. Maar het betekent nu niet dat we achterover kunnen gaan leunen, want ook voor de komende jaren blijft Almere hard werken aan het nog verder verbeteren van de digitale dienstverlening. Binnenkort kunnen de Almeerders daar meer voorbeelden van tegemoetzien.�
Provincie:
Tag(s):