dinsdag, 4. december 2007 - 16:14

Weert sluit Industriekade voor verkeer

Weert

De Industriekade in Weert wordt vanaf 6 december vlakbij huisnummer 31 afgesloten voor motorvoertuigen. Dit betekent dat alleen fietsers, bromfietsers en voetgangers nog ongehinderd de afsluiting kunnen passeren.

Sinds de aanleg van de verbinding tussen de Straevenweg en de Ringbaan-West en de rotonde in de Ringbaan-West zou de Industriekade niet meer moeten fungeren als ontsluitingsweg voor motorvoertuigen tussen het stadscentrum van Weert en de bedrijventerreinen Kanaalzone I en II. Om sluip- en doorgaand snelverkeer tussen het centrum van Weert en Kanaalzone I & II onmogelijk te maken wordt nu op de Industriekade, tussen Kanaalstraat en Willem-I-straat, een permanente afsluiting voor motorvoertuigen geplaatst.

Op deze manier wordt doorgaand snelverkeer optimaal gestimuleerd gebruik te maken van de Weerter ringbanen. Ook wordt door deze maatregel de veiligheid voor fietsers op de Industriekade sterk verbeterd. De Industriekade blijft wel bereikbaar voor bestemmingsverkeer, meldt de gemeente.
Provincie:
Tag(s):